Let's Start

ایمپلنت دندان

یک لبخند زیبا و سالم می‌تواند به فضا روشنایی ببخشد و تمام افراد حاضر در جمع را مجذوب کند. ایمپلنت‌های دندانی راه‌حلی انقلابی برای کسانی است که به‌دنبال داشتن لبخندی زیبا هستند و جایگزینی مناسب برای دندان‌های ازدست‌رفته‌ محسوب می‌شوند. ایمپلنت‌ها توانایی زیادی برای بازگرداندن عملکرد و زیبایی دندان دارند و به‌همین دلیل، زندگی‌های بسیاری را متحول کرده‌اند. ما در رناس سنتر با استفاده از برترین سیستم ایمپلنت دنیا ساخت کشور سوئیس و به روز ترین تکنولوژی های دیجیتال در مراحل جراحی و ساخت روکش نیازها و نگرانی های شما را از یک درمان ایمپلنت مطمئن، با کیفیت و زیبا در کوتاه ترین مدت زمان ممکن فراهم می کنیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

هنگامی که دندانی به‌دلیل آسیب یا بیماری از دست می‌رود، عوارضی مانند تحلیل سریع استخوان، نقص در گفتار یا تغییر در الگوی جویدن به‌وجود می‌آید که همگی ناراحت‌کننده هستند. جایگزینی دندان ازدست‌رفته با ایمپلنت دندان می‌تواند به‌طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت بیمار را بهبود بخشد.

فرآیند جراحی ایمپلنت دندان

فرآیند برنامه‌ریزی برای ایمپلنت دندان ممکن است نیاز به مراجعه به متخصصان مختلفی از جمله دندانپزشک متخصص فک و صورت (جراح دهان و فک و صورت)، پریودنتیست، متخصص پروتز و حتی متخصص گوش، حلق و بینی داشته‌باشد. از آن‌جایی که ایمپلنت‌ها به یک یا چند عمل جراحی نیاز دارند، برای آماده شدن برای این فرآیند باید یک چکاپ کامل شوید که شامل مراحل زیر است:

  • معاینه جامع دندانپزشکی
  • عکس‌های اشعه ایکس و سه بعدی دندان
  • بازگویی تاریخچه پزشکی در مورد هرگونه بیماری که دارید و هر دارویی که مصرف می‌کنید، از جمله داروهای تجویزی، بدون نسخه و مکمل‌ها
  • طرح درمان متناسب با شرایط شما (تعداد دندان‌هایی که نیاز به تعویض دارند و وضعیت استخوان فک و دندان)

مراحل بعدی شامل ارزیابی و آماده‌سازی (از کشیدن دندان گرفته تا پیوند استخوان (در صورت نیاز) می‌شود. اگر نیاز به پیوند نباشد، می‌توانید مستقیما وارد فاز بعدی شوید اما اگر پیوند استخوان لازم باشد، فاز اول ۳ تا ۶ ماه طول خواهد کشید. اگر دندانی برای مدت طولانی ازدست‌رفته باشد، معمولا پیوند استخوان مورد نیاز است. در فاز دوم، ریشه مصنوعی (فیکسچر) در استخوان قرار می‌گیرد. عمل ۱ تا ۲ ساعت طول می‌کشد و برای شروع مرحله بعدی ۳ تا ۶ ماه زمان لازم است. در طول این مدت، آلیاژ ایمپلنت با بافت استخوانی اطراف متصل ‌می‌شود و در نهایت، یک روکش یا دندان مصنوعی به‌عنوان تاج دندان روی پایه یا فیکسچر قرار می‌گیرد.

مراحل جراحی کاشت دندان

جراحی ایمپلنت دندان معمولا یک جراحی سرپایی است که به‌صورت مرحله‌ای انجام می‌شود و شامل مراحل مختلف زیر است:

  • برداشتن دندان آسیب‌دیده
  • آماده‌سازی استخوان فک (پیوند)؛ در صورت نیاز
  • کاشت ایمپلنت
  • استخوان‌سازی بافت اطراف پایه ایمپلنت یا فیکسچر
  • قراردادن اباتمنت که اتصال‌دهنده پایه ایمپلنت (فیکسچر) به تاج یا روکش ایمپلنت است
  • قرار دادن تاج دندان

کل فرآیند ممکن است از ابتدا تا انتها چند ماه طول بکشد که بیشتر آن به بازسازی استخوان و بافت اطراف پایه ایمپلنت در فک اختصاص دارد. اگر استخوان فک به اندازه کافی ضخیم نباشد یا خیلی نرم باشد، ممکن است قبل از انجام جراحی ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته‌باشید. عمل جویدن فشار زیادی بر استخوان فک وارد می‌کند و اگر پایه ایمپلنت یا فیکسچر نتواند این فشار را پشتیبانی کند، جراحی احتمالا با شکست مواجه خواهد شد اما پیوند استخوان می‌تواند پایه محکم‌تری برای ایمپلنت ایجاد کند

جنس مواد ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دندان معمولا از موادی ساخته می‌شود که از استانداردهای بین‌المللی استاندارد (ISO) یا ASTM International پیروی می‌کنند. اکثر ایمپلنت‌ها از تیتانیوم یا اکسید زیرکونیوم ساخته شده‌اند اما گاهی اوقات از مواد دیگری مانند آلیاژهای طلا، آلیاژهای مبتنی بر کبالت، آلیاژهای تیتانیوم یا مواد سرامیکی هم استفاده می‌شود.

مدت زمان لازم برای این درمان چقدر است؟

پروسه ایمپلنت دندان اساسا یک فرآیند سه فازی است که برای هر فرد می تواند متفاوت باشد. به‌طور معمول کل فرآیند از ۵ تا ۸ ماه طول می‌کشد

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعی

ایمپلنت دندان می‌تواند به‌طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت فردی که به آن نیاز دارد را بهبود بخشد اما مزایا و فواید زیر را هم دارد:

  • توانایی جویدن را بازیابی می‌کند
  • به زیبایی دندان‌ها کمک می‌کند
  • بسیار طبیعی و شبیه دندان واقعی است
  • از تحلیل استخوان فک جلوگیری می‌کند
  • به سلامت استخوان و لثه‌های اطراف کمک می‌کند
  • به ثابت نگه داشتن دندان‌های مجاور کمک می‌کند
  • دوام و ماندگاری بسیار بالایی دارد

سن مناسب برای ایمپلنت دندان

۱۸ سالگی معمولا سنی است که دندانپزشکان برای کاشت ایمپلنت توصیه می‌کنند اما باز هم این موضوع بستگی به شرایط خود فرد دارد. بااین‌وجود، بهتر است از گذاشتن ایمپلنت‌های قدامی قبل از سن ۱۸ سالگی خودداری شود. مطالعات نشان می‌دهد که برای برخی از افراد بهتر است در محدوده سنی ۲۵ یا ۳۰ سالگی درمان ایمپلنت انجام شود تا زیبایی و دوام بیشتری داشته‌باشد.

دوام و ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟

دوام ایمپلنت‌ها کاملا به کیفیت ایمپلنت بستگی دارد. ایمپلنت‌های باکیفیت و ساخته شده از مواد زیست‌سازگار مانند تیتانیوم، استحکام و مقاومت استثنایی در برابر فرسایش دارند. مشورت با یک دندانپزشک باتجربه به انتخاب صحیح ایمپلنت کمک می‌کند. متخصصان در کلینیک دندانپزشکی ملائک آماده هستند تا مشاوره لازم درخصوص نوع ایمپلنت موردنیاز برای شما را ارائه کنند.

فرآیند استئواینتگراسیون که در آن ایمپلنت دندان با استخوان اطراف ترکیب می‌شود نیز نقش مهمی در تضمین موفقیت طولانی‌مدت درمان ایمپلنت دارد. کیفیت و کمیت استخوان و همچنین تکنیک جراحی مناسب برای موفقیت‌آمیز شدن درمان ضروری است.

عواملی مانند سلامت سیستمیک، سیگار کشیدن و برخی داروها نیز می‌توانند بر بهبود استخوان تأثیر بگذارند. حفظ یک سبک زندگی سالم، پیروی از دستورالعمل‌ مراقبت‌های بعد از عمل و معاینات منظم برای تقویت استخوان‌سازی در به حداکثر رساندن طول عمر ایمپلنت‌ها حیاتی است. رعایت بهداشت دهان و دندان هم برای دوام ایمپلنت بسیار مهم است. ایمپلنت‌ها می‌توانند پلاک و جرم را جمع کنند که منجر به التهاب لثه و شکست احتمالی درمان می‌شود.

مراجعه منظم به دندانپزشک برای نظارت بر سلامت و پایداری ایمپلنت‌ها حیاتی است. دندانپزشک از طریق ارزیابی‌های دوره‌ای می‌تواند مسائل بالقوه را شناسایی و به‌سرعت به آن‌ها رسیدگی کند و خطر شکست ایمپلنت را به حداقل برساند. تمیز کردن حرفه‌ای دندان و درمان سریع و به‌موقع سایر دندان‌های آسیب‌دیده و فرسوده نیز برای به حداکثر رساندن ماندگاری ایمپلنت ضروری است.

Renas Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *